Flygelet fra den dunkle kælder

- Beautiful, traditional furniture design and pure, natural piano sound -

Flygelet fra den dunkle kælderEt Hornung & Møller flygel Model A15 blev fundet i kælderen under Hotel Tønderhus, hvor det stod gemt bag gamle byggematerialer etc. gennem ca. 30 år. Det var i en ret miserabel forfatning men blev gravet fri, og de forskellige dele fundet - ben, lyre (pedalenhed) etc.

 

Før flytning af flyglet ville vi fjerne så meget som muligt, der alligevel ikke skulle bruges, for at reducere vægten. Flyglet skulle bæres op ad en ret stejl trappe

 

Strenge og jernramme blev først fjernet, dernæst klaviatur og den kraftige bundafstivning, og så kunne flyglet flyttes til værkstedet til efterbehandling. Vi valgte at forsænke kassen - vores første forsøg - andre billeder i renoveringen ses i prislisten.

 

Flyglet var oprindeligt bygget af nødetræ, og det var naturligvis meget snavset. Men en grundig rengøring og efterbehandling med vaselinolie/terpentin gjorde underværker på nødetræsfinéren, der blev repareret for de værste skader og endte med at se rigtig pæn ud - indtil videre. Alle messingbeslag blev renset og oppoleret - og det hjælper meget på helhedsindtrykket.  de meget kraftige, drejede ben blev erstattet med slankere 4-kantede ben, som gav et mere moderne udtryk. Der er fræset ud i klaviaturbunden og skåret huller ud i sangbunden til højttalerne, så der er klar til at monetere et Roland digitalklaver HP508 ind i flygelkassen. Hvad der siden hen skal ske med flyglet, aftales med kunden. Man kan f.eks. vælge at male hele flyglet eller kombinere nødetræsfinéen med en malet underdel.

Sådan ser det ud i dag


Vejledende pris med Roland digitalklaver HP508:


DKK 74.900,00

EURO 10.500.00

Østergade 26, DK-6270 Tønder 

Tlf. (+45) 3325 0014 / Mob. (+45) 4028 0944

 CVR 1642 6334